ГолосUA
09:52 13/03/2010

Нерозуміння своїх повноважень може зробити нову владу неефективною — експерт

Нерозуміння своїх повноважень може зашкодити ефективності нової влади, це стосується всієї владної вертикалі, від Президента й уряду.

Таку думку висловив журналіст Віталій Портніков у ефірі «Шустер live» на ТРК «Україна».

«Якщо люди не розуміють, як уряд буде працювати, то чи розуміє сам уряд, як він працюватиме? Чи розуміє прем’єр-міністр, де закінчуються його повноваження, і де починаються повноваження Президента? Якщо є непорозуміння між двома лідерами країни, які представляють одну політичну силу, то чи зможуть вони зрозуміти, у чому ефективність їхньої спільної праці? Ці питання треба вирішувати вже сьогодні, завтра може бути запізно», — наголосив він.

За словами Портнікова, ми маємо уряд, практично сформований однією партією – Партією регіонів. «Якщо почати розбиратися, стає зрозумілим, що у Партії регіонів багато «яскравих особистостей», бажання яких бути у владі і їхня робота на виборах задовольняються таким чином», — вважає журналіст.

Але нова структура уряду може зашкодити його ефективному функціонуванню, зауважив Портніков.

«У зв’язку зі збільшенням кількості віце-прем’єрів, постає питання, чи є куратором міністерства економіки чи міністерства фінансів віце-прем’єр з економічних питань? Чи міністр фінансів буде виходити напряму на прем’єр-міністра? Для багатьох міністрів є можливість виходити напряму на Президента, бо вони багато років з ним працювали. То з ким вони все-таки будуть працювати? Що у такому випадку робитимуть віце-прем’єри? Чи є потреба у цих посадах, чи просто потрібні люди в уряді, і для них створюються повноваження?», — сказав Віталій Портніков.

І. Носальська

 

Читайте также по теме