ГолосUA
14:55 19/06/2010

Невизнання Януковичем Геноциду українців у 1932-33 роках зумовлене політичною ситуацією – Марущенко

Невизнання Президентом Віктором Януковичем Голодомору 32-33 років ХХ ст. геноцидом українського народу зумовлене політичною ситуацією.

Таку думку народний депутат від НУ-НС, що перейшов до коаліції, Володимир Марущенко висловив у ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

«Це все-таки пов’язано з етапом політики, в який зараз вступила Україна, ну і він, як новообраний Президент, був під певним ідеологічним тиском, політичним. Не думаю, що така заява мала б звучати на міжнародному рівні», — сказав народний депутат.

За його словами, дана позиція Президента України кон’юнктурна і зумовлена політичною ситуацією, яка склалась в країні. На думку В.Марущенка, В. Янукович, як і будь-який українець, будучи ознайомленим із усіма документами, які підтверджують факти геноциду проти українського народу, не мав би говорити таким чином.

Нагадаємо, виступаючи на сесії ПАРЄ в Страсбурзі, Президент заявив, що вважає несправедливим називати Голодомор 1930-х років геноцидом українського народу. За його словами, які збігаються з офіційною версією Росії, то була «спільна трагедія народів, які тоді входили до єдиного Радянського Союзу».

К.Коваленко

 

Читайте также по теме