ГолосUA
09:17 28/11/2009

«Невський експрес»: порушена кримінальна справа за статтею «Тероризм»

За фактом аварії пасажирського поїзда «Невський експрес» порушено кримінальну справу за двома статтями Кримінального кодексу Росії — «Тероризм» і «Незаконне зберігання вогнепальної зброї і вибухових речовин».

Про це повідомила офіційний представник Генеральної прокуратури Росії Марина Гриднева.

За її словами, генпрокурор взяв під особистий контроль розслідування цієї справи.  

Раніше один з активістів Руху проти нелегальної міграції опублікував у своєму блозі заяву, зроблену від імені націоналістичного угрупування «Combat 18».

«Ми, бойова автономна група «Combat 18», беремо на себе відповідальність за підрив «Невського експресу». Далі — більше! Час настав! Ми заявляємо, що війна торкнеться кожного, у цій війні немає пасивних і немає невинних жертв, є тільки наші прибічники і наші вороги», — говориться у зверненні.

Чи дійсно таку заяву зробили члени «Combat 18», наразі невідомо.

Як повідомляв ГолосUA, у Тверській області Росії зійшов з рейок потяг №166 Москва-Санкт-Петербург «Невський експрес». Аварія сталася о 21.50 за московським часом. Загинуло 25 осіб, 98 постраждало. Потяг складався з 14 вагонів, у яких знаходилося 682 пасажири і 29 членів бригади — провідників. Як повідомило джерело в правоохоронних органах Москви, однією з можливих причин аварії поїзда міг стати теракт. «Поруч із залізничним полотном була виявлена воронка діаметром в один метр. Очевидці перед подією чули сильний хлопок. Все це може говорити про можливий теракт», — сказав співрозмовник.

За матеріалами: Бі-бі-сі, Газета.ru

 

Читайте также по теме