ГолосUA
16:44 01/07/2010

Newsweek: Тбілісі відчайдушно шукає союзників

Ізольована від зовнішнього світу Грузія відчайдушно шукає союзників.

На це вказує видання Newsweek.

"Опинившись в ізоляції після того, як Америка відмовилася від підтримки прозахідних режимів у колишньому СРСР та приєднання Грузії та України до НАТО, президент Саакашвілі намагається віднайти собі нових друзів на зовнішній арені", — зазначила газета та додала, що Тбілісі зокрема простягає руку дружби Турції та Ірану.

У травні Саакашвілі тепло прийняв турецького прем’єр- міністра Ердогана, а цього місяця він неочікувано для всіх розпочав активні переговори із Тегераном — одним із найвідоміших ворогів колись союзної Грузії Америки.

"Тбілісі, після того як її фактично кинули всі західні союзники, однозначно намагається налагодити зв’язки у власному регіоні і тому вдається до різноманітних переговорів, в тому числі і до іранських інвестицій у грузинські ГЕС, проекти грузинських вітряних електростанцій у Ірані та про скасування візового режиму, — розповідається у публікації. — Навряд чи Заходу подобається те зближення, що відбувається між колишньою проамериканською Грузією і Туреччиною та антиамериканським Іраном. Однак, поки що він нічого не може зробити, адже всі ці заходи не суперечать санкціям ООН".

Л. Дубенко />  

Читайте также по теме