ГолосUA
11:03 17/06/2010

Неякісного бензину в Україні може побільшати — експерт

Підвищення ставки на компоненти бензину може негативно вплинути на якість пального в Україні.

Про це заявив директор ТОВ «Консалтингова група А-95» Сергій Куюн на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, в минулому році, за оцінками компанії «Консалтингова група А-95», близько 50% бензину не відповідало “достатньо м’яким” українським вимогам, 30% із нього припадало на продукцію Кременчуцького заводу “Укртатнафта”, який виробляв нафтопродукти, зокрема, компоненти бензину А95 і А92, що не відповідали стандартам Євро3, але при цьому користувався пониженою ставкою акцизного збору.

В цьому році, за словами експерта, ситуація із якістю бензину дещо покращилась, тому що на початку року Кременчуцький завод перейшов на стандарт Євро3, однак через підвищення ставки на компоненти бензину можна лише сподіватися, що українські споживачі отримуватимуть якісне пальне.

“Учора було опубліковано закон, що вносить поправки до низки законодавчих актів і серед них — норма, що робить подальше виробництво компонентів бензину невигідним. Ставка акцизного збору на компоненти бензину дорівнює ставці на нафтопродукти — тим самим немає підстав для пільгового оподаткування у Кременчузі”, — зазначив Куюн.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме