ГолосUA
15:55 17/11/2010

Незабаром митну вартість речей можна буде дізнатися наперед, — Держмитслужба

 

Незабаром митну вартість речей можна буде дізнатися наперед.

Про це заявив перший заступник голови Держмитслужби Олександр Дороховський в ефірі програми “РозворотUA” на радіо “Ера ФМ”.

“Над цим питанням ми працюємо і це буде враховано при формуванні митної вартості. Це один з моментів, над котрим ми дійсно працюємо. Буде так зване попереднє визначення митної вартості. Проте окрім документального підтвердження на митну вартість також впливає безпосередня наявність товару під час його огляду, тому, що документи не завжди відповідають тому, що є у наявності. Але якщо ми говоримо про роботу з абсолютно “білими” суб'єктами, то цей варіант можливи і він буде зроблений однозначно”, — сказав посадовець.

Довідка ГолосUA: митна вартість товару — ціна, що фактично сплачена або підлягає сплаті за товари та інші предмети, які підлягають митному обкладенню, на момент перетину митного кордону України. При визначенні митної вартості до неї включаються ціна товару, зазначена в рахунку-фактурі, а також такі фактичні витрати, якщо їх не включено до рахунку-фактури: на транспортування, навантаження, розвантаження, перевантаження та страхування до пункту перетину митного кордону України; комісійні та брокерські; плата за використання об'єктів інтелектуальної власності, що належить до даних товарів та інших предметів і яка повинна бути оплачена імпортером (експортером) прямо чи побічно як умова їх ввезення (вивезення).

Читайте также по теме