ГолосUA
09:58 20/03/2009

Незабаром з’явиться сайт, що блокуватиме порноресурси

В Україні з’явиться сайт, що буде автоматично вилучати порноресурси в Інтернеті.

Як передав кореспондент ГолосUA, про це сьогодні під час прес-конференції у Києві повідомила голова правління Інтернет Асоціації України Тетяна Попова.

За її словами, у рамках меморандуму із Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі, в Україні буде запущений сайт, який автоматично вилучатиме інтернет-ресурси, в яких наявна дитяча порнографія, заклики до тероризму чи расової дискримінації.

Кожен бажаючий користувач всесвітньої мережі, зможе написати скаргу до сайту, в якому буде міститися звинувачення того, чи іншого ресурсу у розміщенні незаконної інформації. Коли листів буде збиратися достатня кількість, адміністрації ресурсу надішлють спершу оповіщення із проханням прибрати інформацію, а потім — попередження про закриття ресурсу.

«За два-три тижні цей сайт буде запущений у тестовому режимі, через місяць ми плануємо отримати торгову марку і зробити домен «UA» — skarga.ua, тоді він запрацює у повну силу», — зазначила Т. Попова.

Також вона повідомила, що вже зареєстровані домени skarga.org.ua; skarga.com.ua; skarga.in.ua. А вже через декілька тижнів вони запрацюють у тестовому режимі.

 

Читайте также по теме