ГолосUA
12:56 08/05/2010

Незалежна медіа-профспілка закликає ГПУ порушити кримінальну справу за фактом введення цензури на «1+1» і «СТБ»

Незалежна медіа-проспілка закликає Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу за фактом заяв про введення цензури в програмі "Телевізійна служба новин", яка виходить в ефірі телекомпанії "1+1", і в програмі "Вікна", яка виходить в ефірі телекомпанії СТБ. />  

Про це сказано в повідомленні Незалежної медіа-профспілки.
 

"Звертаємо увагу Генеральної прокуратури, що оприлюдненні факти впровадження цензури є достатньою підставою для порушення кримінальних справ", — сказано в повідомленні.
 

Крім того, організація вимагає від власників ЗМІ дотримуватися чинного законодавства, що забезпечує невтручання в редакційну політику.
 

Також Незалежна медіа-профспілка закликає журналістів інших ЗМІ заявляти про цензуру, у разі її впровадження в редакціях. Організація має намір звернутися за підтримкою до Міжнародної Федерації Журналістів (IFJ).
 

Як повідомляв ГолосUA, 6 травня журналісти програми ТСН на "1+1" і журналісти програми "Вікна" на СТБ заявили про введення цензури при підготовці сюжетів. У свою чергу заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман заявила, що фактів цензури на каналах не знайшла, а питання — у самоцензурі та професійності журналістів.  
 

Читайте также по теме