07:26 26/11/2010

Незважаючи на боротьбу з копанками, їх менше не стає, — інспектор

 

size="4">Незважаючи на постійну боротьбу з несанкціонован
size="4">им видобутком вугілля у Луганській області, копанки раз у раз з’являються як гриби після дощу .

size="4">Цю заяву
size="4">начальника Луганської державної гірничотехнічної інспекції з нагляду за охороною надр, геолого-маркшейдерськими роботами і переробкою корисних копалин Андрія Клочко оприлюднила прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду в Луганській області, передав кореспондент ГолосUA.

size="4">«Повинен сказати, що результат діяльності наших інспекторів, які здійснюють нагляд, полягає в тому, що частина самовільних розробок вугільних пластів ліквідована. Але вони знов і знов з’являються в інших місцях. І боротьба стає схожою на боротьбу з вітряними млинами», — зазначив Андрій Клочко.

size="4">За його словами, з
size="4">а останній час під час обстеження територій гірничих відводів діючих вугледобувних підприємств інспектори виявили чимало порушень. Наприклад, на території шахт, які входять до складу ДП «Донбасантрацит»: на шахтах ім.«Известий» і «Хрустальської» — виявлено по одному факту самовільного ведення гірських робіт, шахта «Краснокутська» — 3 факти розробки пласта відкритим способом.

size="4">При цьому на території шахти ім. «Известий» вже приведені в задовільний стан два місця, де була порушена ізоляція раніше ліквідованих усть. На шахті «Княгинінська» — виконані роботи по ліквідації раніше виявлених двох місць самовільного ведення гірських робіт. Тобто керівники підприємств, на території яких знайдено копанки, відреагували на приписи інспекторів.

size="4">Крім цього, виявлено факти незаконного видобутку корисних копалин на площах ДП «Антрацит» (шахта «Комсомольська» — 1 факт ведення гірських робіт), ВАТ «Краснодонвугілля» (на території гірських відводів блоку «Таловський» і шахти «Оріхівська» ведуться роботи несанкціонованого видобутку піску відкритим способом).

size="4">«У цій війні між принциповістю і брудними грошима повинна перемогти принциповість. Лише коли всі контролюючі органи та органи влади сформують таке принципове ставлення до проблеми появи копанок, довгоочікувана перемога стане можливою. Припиниться розкрадання ресурсів і перестануть гинути незахищені гірники, які наймаються до господарів-злочинцям і виконують всю чорну роботу », — підкреслив Андрій Клочко.

Читайте также по теме