Незважаючи на призначення Попова виконавчу владу в Києві формує мер — експерт

 

Виконавчу владу в столиці, незважаючи на призначення провладного Олександра Попова головою КМДА, все ще формує мер.

 

Про це сказав науковий директор Школи політичної аналітики НАУКМА, професор політології Олексій Гарань на прес-конференції.

 

За його словами, абсолютно зрозуміло, що керувати Києвом буде ставленик Банкової Олександр Попов. Однак йому доведеться спиратися на більшість у Київраді, де панує Черновецький і його команда.

"Зрозуміло, що керувати столицею буде Попов. Однак йому потрібно спиратися на більшість у Київраді і постійно мати справу з командою Леоніда Черновецького. Виконавчу владу в Києві формує мер", — зазначив експерт.

 

Крім того, за його словами, в ст. 16 закону про столицю йдеться, що перші заступники та заступники призначаються мером.

"Тому Попов без згоди з Черновецьким не може навіть поміняти керівників комунальних підприємств.Взаємодія Попова і Черновецького, багато в чому, визначатиме Банкова. І все буде залежати від тих вказівок, які Банкова буде давати Черновецькому і його команді", — вважає Олексій Гарань.

На його думку, у влади є певні домовленості з мером столиці, оскільки, незважаючи на ряд кримінальних справ відносно заступників столичного градоначальника, проти самого Леоніда Черновецького таких справ немає.

 

Читайте также по теме