Нічого надзвичайного в тому, що посол України в Норвегії не буде присутній на церемонії вручення Нобелівської премії немає, — МЗС

 

 

У Міністерстві закордонних справ заперечують інформацію, про те, що посол України в Норвегії отримав рекомендації не брати участі в церемонії вручення Нобелівської премії миру.

Про це заявив речник МЗС Олександр Дікусаров на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, посол України в Норвегії не міг отримати такої рекомендації. “Я можу на сто відсотків стверджувати, що ця інформація безпідставна, оскільки посол у Норвегії отримує рекомендації лише від МЗС. І нічого іншого просто в природі бути не може”, — запевнив він.

Водночас речник МЗС пояснив, що посол Норвегії не братиме участь у церемонії, оскільки цей час перебуває на нараді послів, яка відбуватиметься на нараді послів у Києві.

“10 грудня в Києві відбудеться нарада керівників закордонних установ. І саме з цієї причини посол Норвегії не буде на Нобелівській церемонії”, — зазначив О. Дікусаров.

При цьому О. Дікусаров, що не бачить “ нічого надзвичайного у тому, що посол не зможе прийняти участь у подібному заході”.

Нагадаємо, що директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин заявив, що згідно з традицією, премію вручає король Норвегії, і на цю церемонію запрошують послів країн, акредитованих в Осло. У зв'язку з тим, що посол України, який отримав запрошення, буде в цей час перебувати на нараді в Києві, українська сторона не буде офіційно представлена на церемонії, наголосив О.Волошин.

На посаді посла України в Норвегії перебуває Олександр Цвєтков.

Читайте также по теме