ГолосUA
17:27 17/03/2010

Ніколаєнко: до тестування хабарі при вступі сягали 2 мільярдів гривень

До запровадження загального незалежного тестування випускників шкіл обсяг хабарів при вступній кампанії сягав 1,5-2 мільярдів гривень, заявив голова Громадської Ради освітян і науковців України, колишній міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.

«Тому погоджуватися сьогодні на відродження старої системи вступу до університетів не можна. Я глибоко переконаний, що і новий уряд, і міністерство на це не підуть», – сказав Ніколаєнко.

Як голова Ради освітян він пообіцяв найближчим часом зустрітися з міністром освіти Дмитром Табачником і віце-прем’єром з гуманітарних питань Володимиром Семиноженком, щоб довести їм недоцільність відмови від тестування. «Вдосконалювати треба, руйнувати – ні», – сказав екс-міністр.

Відразу після призначення на посаду віце-прем’єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко заявляв, що Кабмін змінюватиме систему зовнішнього оцінювання знань випускників шкіл і що при вступі до вишів мають бути враховані атестати учнів, результати іспитів і результати тестування. Семиноженко допускав, що вже цього року, окрім ЗНО, для випускників шкіл повернуть вступні іспити.

За матеріалами: радіо "Свобода"

 

Читайте также по теме