ГолосUA
18:48 03/12/2009

Німеччина подарувала Криму 5 мільйонів євро на комуналку та соціалку

У резиденції Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні пана Ганса-Юрґена Гаймзьота відбулося підписання Фінансової та проектної угоди про надання 5 млн. євро між Мінпраці, Українським Фондом соціальних інвестицій (УФСІ) та Німецьким банком розвитку KfW.

Підписи під документом поставили Міністр праці та соціальної політики України Людмила Денісова, директор УФСІ Віктор Мірошниченко та директор KfW бюро в Києві Крістіан Дьорнер. Кошти надаються Федеральним урядом Німеччини на фінансування інвестиційних проектів в АР Крим.

«Ці 5 мільйонів євро будуть спрямовані у ті населені пункти Криму, які найбільше потребують такої підтримки. Зокрема, йдеться про Бахчисарайський, Роздольненський, Білогорський та Кіровський райони, де проживають 200 тисяч кримчан», — повідомила Людмила Денісова. За її словами, громади на загальних зборах обирали, який саме об’єкт потребує негайного відновлення та інвестицій. Так, планується відновити 25 водогонів, 19 дитячих садочків, 17 шкіл, 6 будинків культури, 5 фельдшерсько-акушерських пунктів, 2 сільські дороги тощо. Всього затверджено 128 проектів. Ремонтні роботи по 74-х проектах розпочнуться відразу після новорічних свят.

«Ми вдячні Уряду Німеччини, який через Німецький банк розвитку KfW уже вдруге надає нам грант на розвиток соціальної та комунальної сфери: торік було виділено 7 мільйонів євро для реалізації соціальних проектів у 24 районах Луганської та Донецької областей. Вони наразі успішно впроваджуються і їх завершення планується на червень 2010 року», — сказала Міністр.

«Реалізація інвестиційних проектів підтримки найменш соціально захищених верств населення є одним із пріоритетів роботи Міністерства праці та соціальної політики України. Тож ми сподіваємося на ефективну взаємодію з німецькими та українськими партнерами в рамках підписаної сьогодні Угоди. Зі свого боку гарантуємо належне виконання взятих українською стороною зобов’язань», — підкреслила Людмила Денісова.

На важливості такої співпраці наголосив і Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні д-р Ганс-Юрген Гаймзьот. За його словами, Крим не повинен залишатися непоміченим для європейських інвестицій, враховуючи його геополітичне положення і великий потенціал в сферах туризму та сільського господарства.

За матеріалами: прес-служба Мінпраці

 

Читайте также по теме