ГолосUA
08:00 31/10/2009

Німеччина сьогодні святкує 20 років падіння Берлінського муру

У Берліні розпочинаються урочистості з нагоди 20-ої річниці падіння Берлінського муру. Цієї суботи тут зустрінуться колишні лідери США, СРСР та ФРН, що відіграли ключову роль у процесі об’єднання Німеччини.

Німецька столиця активно готується до урочистостей з нагоди 20-ої річниці падіння Берлінського муру. Уж сьогодні сюди з’їдуться політики, правління яких сприяло падінню Берлінського муру та об’єднанню Німеччини. Ідеться про колишнього канцлера Німеччини Гельмута Коля, президента США Джорджа Буша-старшого та керівника СРСР Михайла Горбачова.

Три політики зі світовим ім’ям зустрінуться знову – вперше за багато років – у рамках закритого заходу, організованого фондом Конрада Аденауера з нагоди 20-річниці падіння Берлінського муру. Їхній внесок в об’єднання ФРН вшанують перші особи країни – канцлер Німеччини Ангела Меркель та федеральний президент Горст Келер.

Як зауважили у фонді Конрада Аденауера, ці колишні лідери США, СРСР та ФРН на історичному зламі 1989-1990 років діяли дуже мудро та далекоглядно. У ті роки не було самозрозумілим, що об’єднання Німеччини відбудеться мирно і за згодою союзників. Берлінський мур – найвідоміший символ «холодної» війни – був зруйнований 9 листопада 1989 року. />  

За матеріалами Німецької хвилі

Читайте также по теме