ГолосUA
11:32 19/11/2008

Німеччина спростить умови імміграції для українців

Уряд Німеччини планує спростити умови імміграції для кваліфікованих спеціалістів. Про це повідомила газета «Дело». Зокрема, вирішено знизити рівень обов’язкового доходу, який повинен мати претендент на візу з необмеженим терміном дії. Раніше такі іммігранти мали заробляти мінімум 86 тис. євро на рік. Тепер бар’єр становитиме 64,3 тис. євро.

Ця сума перевищує середню зарплатню в Німеччині — 40 тис. євро. «Щоб виконувати нові правила, іммігранту потрібно заробляти більше 5 тис. євро на місяць», — пояснив науковий співробітник Інституту євроатлантичної співпраці Олександр Сушко. У сферах hi-tech та комп’ютерних технологій, де переважно працюють українські спеціалісти, це цілком реальна зарплатня, вважає він.

Німеччина посіла 6-е місце у списку країн, куди прагнуть українські громадяни. Проте експерти прогнозують що, незважаючи на спрощення імміграційних правил, знайти роботу в Німеччині українцям буде складніше. Перш за все тому, що в країні падає попит на робочу силу. «Окрім того, громадянам ЄС простіше отримати дозвіл на роботу. Тому наявні вакансії отримають не українці», — наголосив О.Сушко.

Окрім спрощення імміграційних правил, уряд Німеччини схвалив план боротьби з нелегальною зайнятістю. У сферах, де незаконна праця особливо поширена, зокрема, будівництво та сфера обслуговування, працівники відтепер повинні постійно мати при собі паспорт.

 

Читайте также по теме