ГолосUA
09:14 11/06/2010

Німецькі авіакомпанії навчать Україну як вдосконалити процедури перетину кордону в аеропортах міст, приймаючих Євро-2012

Німецькі компанії «GTZ» та «Lufthansa Consulting» нададуть оцінки та пропозиції щодо шляхів удосконалення існуючої процедури перетину кордону в аеропортах міст, приймаючих Євро-2012.

Це передбачено в рамках співпраці між Міністерством транспорту та зв’язку та зазначеними компаніями за проектами «Сприяння у підготовці українських аеропортів до проведення УЄФА ЄВРО 2012», — повідомили в прес-службі відомства.

Реалізації проекту передбачає два етапи. На першому фахівці «GTZ» та «Lufthansa Consulting» отримають та опрацюють інформацію від українських аеропортів про статистику руху пасажирів (об‘єми за один день пікового місяця, за п’ять років, зокрема, на приліт, відліт, трансферних, транзитних пасажирі), схему руху наземного транспорту в аеропортах, розміщення пасажирських терміналів з позначеними зонами оформлення пасажирів при перетині кордону та враховуючи програми розвитку інфраструктури. На другому німецькі експерти відвідають аеропорти міст, приймаючих Чемпіонат.

Для початку реалізації проектів у Мінтрансзв’язку пройшла установча нарада з питань реалізації проекту під головуванням заступника Міністра транспорту та зв’язку України Олексія Баранова за участю представників Державіаадміністрації, аеропортів українських міст, що приймають Євро-2012, МЗС, Держмитслужби та Держприкордонслужби.

Під час наради учасники обговорили основні заходи в рамках проекту та орієнтовний графік проведення виїзних нарад за участю експертів.

Після наради фахівці Мінтрансзв’язку за напрямками спільно з представниками німецьких компаній здійснили ознайомчий візит до Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Орієнтовно на початку липня планується проведення семінару, під час якого буде представлено звіт реалізації проекту та надані рекомендації щодо заходів, які необхідно вжити для удосконалення процедури перетину кордону.

 

Читайте также по теме