ГолосUA
07:50 13/08/2010

Німецькі ЗМІ: Андрухович просить Європу не залишати Україну без нагляду

Відомий український письменник Юрій Андрухович просить Європу не залишати Україну без нагляду.

Про це він написав у свої статті в німецькій газеті "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Андрухович зазначив, що всього через 6 місяців після президентських виборів від демократичного прориву в країні не залишилося і сліду: Янукович разом із його командою ведуть Україну до диктатури.

"Сьогоднішня Україна представляє собою змістовний навчальний посібник на тему "Нестійкійсть демократії, чи Як нас знову ведуть до диктатури". Всі суди довкола знаходяться під жорстким контролем та виносять рішення лише на користь влади, ніколи на користь опозиції", — пише Андрухович та додає, що все частіше представники влади проводять "виховальні" бесіди із журналістами та громадськими діячами.

Письменник наголошує, що на фоні такої ситуації в державі серед громадян знову породжується апатія , яка була присутня до помаранчевої революції 2004-го року.

"Люди починають жити у страху, адже розуміють, що один невірний крок і у них можуть виникнути серйозні проблеми, навіть, якщо вони будуть просто пристуніми на звичайній мирній демонстрації", — наголошує Андрухович, закликаючи Захід не залишати Україну на самоті.

За матеріалами: Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Підготувала Л. Дубенко />  

Читайте также по теме