ГолосUA
14:12 21/01/2010

Німецькі ЗМІ: іноземним інвесторам байдуже, хто виграє вибори

Для іноземних інвесторів не становить великої різниці, хто переможе на поточних президентських виборах в Україні.

Так стверджує видання «Handelsblatt».

Газета наголошує, що активність інвесторів в першу чергу залежить від стабільності політичної ситуації, яка, у кращому випадку, встановиться після обрання нового Президента України.

Поки що ж іноземні інвестори, які сподіваються укласти вигідні договори із сталеливарними, хімічними та машинобудівними заводами на сході України, відкладають чи скасовують заплановані капіталовкладення, остерігаючись чергових економічних та політичних турбуленцій.

"Для того щоб німецькі та інші інвестори вільно укладали вигідні для них та для української сторони договори необхідна ясність у політичній ситуації", — наголосив виданню консультант німецьких інвесторів в Україні мюнхенський адвокат Юліан Ріс.

За словами Ріса, який вже багато років працює на українському ринку, німецька промисловість не схильна відкрито підтримувати ні кандидата в Президенти Віктора Януковича, ні нинішнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Єдине, що цікавить капіталовкладників — це встановлення в Україні стабільної влади, яка не допустить переходу президентської кампанії у перманентну кризу, що загрожуватиме черговим розпуском парламенту.

За матеріалами: "Handelsblatt"

Підгот. Л. Дубенко

 

Читайте также по теме