ГолосUA
15:01 24/01/2010

Німецькі ЗМІ: Німеччина ризикує перетворитися на країну пенсіонерів

З кожним роком Німеччина все більше ризикує перетворитися на країну жителів похилого віку.

Про це пише видання «Die Welt», посилаючись на дані служби «Eurostat».

Газета зазначила, що дослідження «Eurostat», яке надало прогноз розвитку населення для 281-го регіону Європу на період від 2008-го до 2030-го року, виявило суперечливі тенденції: якщо Німеччина найближчим часом ризикує стати державою пенсіонерів, то шанси Британії на аналогічний розвиток подій — у три рази менші.

"Через 20 років доля осіб пенсійного віку у німецькому місті Хемніц, яке вважається "найбільш старим" містом Європи, становитиме майже 38%.

Натомість у Лондоні цей показник не перевищуватиме 10,4%. Виходить, що до 2030 року на сотню хемніцьких працівників припадатиме фінансування 70 пенсіонерів, в той час як на сто лондонських — не більше 15-ти ", — пише видання.

Згідно з дослідженням «Eurostat», статус "наймолодших" міст Європи отримають Лондон, Париж та Брюссель. Середній вік жителів цих регіонів становитиме близько 38,8 років.

«Die Welt» також вказало, що найближчим часом щільність населення на заході та північному-заході продовжуватиме зростати, в той час як на сході Європи ситуація кардинально відрізняється: у Болгарії, східній Німеччині та деяких частинах Угорщини чисельність населення знизиться більше ніж на 20% протягом наступних 20 років.  

Л.Дубенко

 

Читайте также по теме