ГолосUA
13:50 09/12/2009

Німецькі ЗМІ: політика МВФ в Україні не виправдовує себе

"Київський саміт ЄС разом із 2-м туром президентських виборів у Румунії привернули багато уваги до Сходу Європи", — пише видання Handelsblatt. —

В першу чергу, наголошується у публікації, Румунії та Україні все ще доводиться докладати зусилля аби вибратися із кризової та боргової канави, за рахунок грошей МВФ.

"Попри те, що ні Бухарест, ні особливо Київ не хочуть виконувати умови МВФ відносно скорочення соцстандартів, обидвоє прагнуть, аби фонд якнайшвидше виплатив їм останні транші кредиту, — зазначає видання. — Зокрема український уряд вважає, що МВФ просто зобов’язаний врятувати країну від "злісних намірів" Москви підпорядкувати її собі за рахунок чергового газового конфлікту".

“До того як у світі розпочалася економічна криза, ніхто не приділяв МВФ особливої уваги, адже нафтові держави із задоволенням видавали кредити всім охочим, в той час як, зокрема, у Латинській Америці відкривалися нові банківські установи. Однак, коли вибухнула криза, всі: Ісландія, Україна, Прибалтика, Угорщина, Боснія і т.д.- вишикувалися у чергу по допомогу від валютного фонду. Із огляду на таку величезну кількість клієнтів МВФ сам опинився на межі недостачі коштів, через що мав збільшити свою казну на загальну суму до 550 млрд доларів", — наголошується у публікації.

"Водночас, МВФ однозначно слід переглянути свою політику у Східній Європі та усвідомити, що політика дешевих грошей або простіше кажучи дешевих іноземних кредитів, для держав, які не прагнуть втілювати необхідні реформи, є помилковою", — резюмує німецька газета. />  
Л. Дубенко, за матеріалами handelsblatt.de

 

Читайте также по теме