ГолосUA
14:52 21/03/2010

Німецькі ЗМІ: Україна комфортно відчуває себе у позаблоковому статусі

Україна, яка ще нещодавно прагнула приєднатися до лав НАТО, відмовляється від членства у будь-яких військових блоках та організаціях.

Про це йдеться у статті видання Frankfurter Allgemeine.

"Зміна виконавчої влади в Україні призвела до зміни її зовнішнього курсу: тепер Київ не прагне вступати у північноатлантичний альянс, а Верховна Рада навіть роздумує над прийняттям закону, який заборонить приєднання держави до будь-яких військових союзів", — пише газета та додає, що більшість українців наміри влади відмовитися від членства у військових альянсах сприймає більш ніж спокійно, в той час як російське керівництво тільки радується такому рішенню.

Країни НАТО також відчувають значне полегшення, адже ніщо так не псувало відносини між Росією та Заходом, як прагнення України та Грузії приєднатися до альянсу.

Тим самим, вказує видання, найближчим часом можна очікувати на поліпшення відносин Москви, як із Києвом, так і з Брюсселем. Однак ЄС слід бути обачливим: вплив Кремля в Україні однозначно посилиться, тому союз має активізувати свою діяльність, аби процес модернізації в молодій демократії не припинявся.

За матеріалами: Frankfurter Allgemeine.

Підготувала Л. Дубенко

http://www.faz.net/s/homepage.html

 

Читайте также по теме