ГолосUA
17:28 31/07/2009

Німецькі ЗМІ: в Україні відбувається рішучий протест проти секс-туризму

В Україні набуває сили суспільний протест проти секс-туризму. /> Так стверджує видання Der Spіеgel, посилаючись на діяльність української організації «Femen».

"Гасло цього руху звучить як "Україна — не бордель!", і головною його метою є активна боротьба із таким явищем як секс-туризм та проституція, що активно процвітають по всій території України"- наголошується у публікації.

Українські студентки та школярки, протестуючи проти секс-туризму, то роздягаються аби привернути увагу, то кидаються тортами та брудом, то роздають іноземцям листівки, де зазначається, що в Україні найвищий показник ВІЛ-СНІД у Європі

Анна Гуцол, яка є головою, заснованої минулого року організації Femen, посилаючись на дані Міністерства внутрішніх справ, розповіла виданню, що в Україні налічується понад 12 тисяч «жриць кохання», кожна восьма із яких — студентка чи школярка.

У столиці даний показник ще гірший. Основна причина таких високих показників — це високі ціни, низький прибуток та безробіття.
"Іноземці не розуміють, що вони не тільки поводять себе антиморально, а й загрожують власному життю, адже рівень захворювання ВІЛ-СНІД в Україні становить 1,6%. У Німеччині аналогічна цифра лише 0,6%"- зазначила Гуцол.

Femen, наголошується у публікації, немає нічого спільного із феміністичними організаціями. Тим не менше, у квітні місяці до себе привернула увагу активістка руху Олександра Шевченко, яка запустила у письменника Олеся Бузину тортом під час презентації його книги "Поверніть жінкам гарем".

Femen, резюмує видання, активно налаштовано і далі боротися із секс-туризмом та проституцією, особливо напередодні ЄВРО-2012, коли іноземці будуть цікавитися не тільки футболом, а й інтимними послугами.

Л.Дубенко
 

 

Читайте также по теме