ГолосUA
17:40 29/04/2010

Німецькі ЗМІ: Януковича несправедливо критикують

Президента України Віктора Януковича несправедливо критикують за підписання ним договорів, що подовжують перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні.

Так вважає видання Suddeutsche Zeitung.

“Багато хто критикує підписання українським президентом договори про подовження перебування ЧФ у Севатсополі через небезпеку для суверенітету держави. Однак ця критика не виправдана, адже, як не парадоксально, але у Києва навіть з’являєтся деяка свобода в діях: три десятки застарілих російських кораблів у Криму не мають практично жодного військового значення. Водночас Москва позбавляється можливості підвищувати ціни на газ, а це лише сприятиме зростанню української економіки, що в свою чергу забезпечить Україні зовнішньополітичні вигоди”, — наголошується у пубілікації.

Автори статті додають, що Віктор Федорович також продемонстрував свою зацікавленість у збережені та захисті суверенітету держави, відмовившись від пропозиції Кремля передати “Газпрому” систему українських трубопроводів в обмін на скасування газови боргів Києва, та висловився за створенню тристороннього консорціуму за участі Києва, Москви та ЄС.

За матеріалами: Suddeutsche Zeitung.

Підготувала Л. Дубенко

http://www.sueddeutsche.de/

 

Читайте также по теме