ГолосUA
15:45 27/02/2010

Німецькі ЗМІ: Заради економічної стабільності Європі слід створити власний фінансовий фонд

Для уникнення економічної дестабілізації у всіх країнах Європи, в тому числі, що не входять до ЄС, однак переживають не кращі час, зокрема України, Брюсселю слід створити аналог МВФ — Європейський Валютний Фонд.

У цьому переконане видання “Handelsblatt”.

"Сьогодні економічна ситуація, зокрема у Європі, є неоднозначною. Із одного боку багато з держав ЄС змогли подолати рецесію та повернутися до економічного зростання, однак, із другого такі держави як Греція, Португалія, Латвія та Україна продовжують перебувати у критичному фінансовому стані. Всім їм однозначно необхідна допомога і цю допомогу вони могли б отримати із боку Європейського валютного фонду".

Видання наголошує, що хоча діяльність МВФ не завжди була досконалою він залишається головним "вогнегасником" всіх світових економічних пожеж.

Саме тому Міністерство фінансів Німеччини активно роздумує над створенням європейського аналогу валютного фонду, головною відміною якого, наприклад від ЄС, стане здатність, за рахунок введення можливих фінансових санкцій, змусити країни які чинять спротив, такі як Україна, Греція та Латвія втілювати необхідні структурні реформи у їхній економіці.

За матеріалами: “Handelsblatt”

Підготувала Л. Дубенко

 

Читайте также по теме