ГолосUA
17:17 11/02/2011

Ніна Карпачова влаштувала Луценку в камері трансляцію «5 каналу»

Завдяки втручанню Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової, керівництво Лук'янівського слідчого ізолятора сприяло тому, щоб екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко нарешті отримав можливість дивитися телепередачі “5-го каналу”.

Про це повідомили у прес-службі омбудсмана.

В цілому на особистому прийомі омбудсмана України Ніни Карпачової у Київському СІЗО на Лук’янівці побували понад 300 ув’язнених. Серед них особи з різних соціальних прошарків українського суспільства – від жінок з немовлятами, народженими в умовах СІЗО, до високопосадовців.

“Ніна Карпачова уважно ставиться до насущних проблем і бід, з якими до Омбудсмана України звернулися ув’язнені. Хтось скаржився на незаконність арешту та довготривале тримання за ґратами. Комусь не вистачило ліжка-місця, через що доводилось спати по черзі. Хтось за станом здоров’я клопотав про переведення із камери, де палять. Хтось вимагав доступу до адвоката та психолога. Хтось потребував невідкладної хірургічної операції за межами слідчого ізолятору”, — сказано у повідомленні прес-служби.

Н. Карпачова тримає на особливому контролі усі питання, з якими до неї на особистому прийомі звернулися ті, хто перебуває під вартою у столичному Лук’янівському СІЗО. Більшість їхніх проблем поступово розв’язуються.

За даними прес-служби, наступного тижня омбудсман України продовжить моніторинг стану дотримання прав ув’язнених Київського слідчого ізолятору на Лук’янівці.

Нагадаємо, 8 лютого Ю. Луценко написав листа, що був опублікований на сайті “Народної самооборони”. У ньому, зокрема, екс-міністр скаржився на те, що на телебаченні у Лук'янівському СІЗО відсутні 5 канал, ТВі, 24 канал.

Читайте также по теме
ГолосUA
16:00 30/11/2021

Правоохранители разоблачили организатора наркообъединения, поставлявшего наркотики на территорию Российской Федерации. Как сообщает пресс-служба Офиса генерального...