ГолосUA
18:34 13/07/2010

Нинішня влада має такі ж проблеми, як і попередня — Палій

Нинішня українська влада має такі ж проблеми, як і попередня.

Таке переконання висловив політолог Олександр Палій у коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Є ознаки, які можуть свідчити про те, що ця владна команда має ті ж проблеми, що й попередня. Тобто, вона надзвичайно фрагментована, дуже загрузла у спробах поділити обмежені ресурси між необмеженими апетитами”, — сказав він.

За словами політолога, це створює дуже велику кількість ліній напруження між різними політичними угрупованнями. “Чарльз Дарвін свого часу казав, що внутрішньовидова боротьба значно агресивніша, ніж міжвидова. Сьогодні ми бачимо, що Партія регіонів не є, по суті, монолітною, вона роздрібнена на кілька достатньо серйозних угруповань, які будуть вести між собою політичну боротьбу. І я думаю, що на найближчий час, можливо, рік, а може й більше, ця політична боротьба буде ключовою основою того, що відбуватиметься у нас в країні”, — підкреслив фахівець.

Крім того, переконаний О. Палій, нинішня українська влада є доволі некомпетентною. “Події показали, що нинішня влада зовсім не збирається реформувати країну, хоча Президент говорив дуже багато правильних речей. Але, натомість, ці слова, дуже правильні, були нівельовані реальними документами, поданими урядом. Це і той же бюджет на 2010 рік. Крім того, був підготовлений дуже нефаховий проект Податкового кодексу, що створював до існуючих сотень корупційних можливостей ще додаткові для витискування грошей із бізнесу. І у суспільстві зараз ведеться дискусія, чи це було навмисно зроблено, щоб зашкодити бізнесу, чи то просто таки рівень професіоналізму, чи нерозуміння потреб країни”, — висловився Олександр Палій.

І. Носальська />  

Читайте также по теме