ГолосUA
09:02 14/09/2010

Нинішня влада у відносинах з Європою проводить лінію своїх попередників – екс-міністр закордонних справ

Нинішня влада у відносинах з Європою проводить лінію своїх попередників.

Таку думку висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко в ефірі «5 каналу».

«Зустріч у Брюсселі була прохідною, ніяких кардинальних рішень не прийнято. Сьогоднішня влада проводить лінію, яка була визначена попередньою владою», — сказав він.

За словами В. Огризка, саме за президентства В. Ющенка почався реальний процес євроінтеграції. «Фактично, працювали МЗС, Мінюст та Мінекономіки. От МЗС та Мінюст зробили свою роботу ще на листопад 2009 року, політичну частину угоди підготували», — наголосив він.

Разом із тим екс-міністр додав, що угода про асоціацію з ЄС та угода про зону вільної торгівлі є двома складовими, політичною та економічною, угоди з ЄС. «Друга частина, по вільній торгівлі, якраз сьогодні і пробуксовує», — підкреслив він.

Колишній посадовець зауважив, якщо сьогодні відкрити двері для європейських компаній, то завтра наша промисловість «лягла» би, але Україні все ж прийдеться прийняти європейський статут.

«Тому наша команда працювала над тим, аби цей процес був розтягнутий на три-сім років. За цей час за відповідних реформ економіка могла би підготуватися», — переконаний В. Огризко.

І. Носальська />  

Читайте также по теме