ГолосUA
18:42 14/05/2010

Нітрати часто потрапляють у дитячі молочні суміші з колодязної водою – експерт

Нітрати у більшості випадків потрапляють у дитячі молочні суміші з колодязної водою.

Про це сказав директор Інституту екогігієни i токсикології iм. Медведя Микола Проданчук у коментарі кореспонденту ГолосUA.

«У останні 20 років більшість випадків, практично у 100%, коли токсичні речовини потрапляли у дитячі молочні суміші з колодязної води при їх приготуванні. Це спричинялося нітратами або нітритами, що потрапляли у воду. Частіше це траплялася саме у сільській місцевості, де люди користувалися водою з колодязів або джерел, що знаходилися недалеко від городів. Це нібито простий шлях, але він призводив до таких трагічних наслідків», — розповів він.

За словами директора Інституту екогігієни i токсикології, у молочних сумішах взагалі не може бути шкідливих речовин, бо у такому випадку вони не повинні потрапляти за межі виробництва.

Разом із тим, наголосив Микола Проданчук, перевірка молочних сумішей для дітей першого року життя в Україні пов’язана з тим, що «треба з’ясувати всі фактори, які могли спричинити отруєння дітей, задля впевненості, що це не було причиною».

Нагадаємо, за повідомленням прес-служби Міністерства охорони здоров’я головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков видав доручення про перевірку дитячого харчування. Відповідні заходи пов’язані із реєстрацією випадку смерті дівчинки 3-місячного віку у с. Жуківці Тернопільської області наприкінці квітня, яка ймовірно була пов’язана зі вживанням молочної суміші.

І. Носальська />  

Читайте также по теме