ГолосUA
14:08 24/06/2010

НКРЕ компенсує облгазам витрати на технологічний газ за 2008-2009 роки

Національна комісія регулювання електроенергетики компенсує облгазам витрати, які вони понесли купуючи газ у 2008 та 2009 році для технологічних потреб.

Про це заявив голова НКРЕ Сергій Тітенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Зараз ми готуємося до того, щоб компенсувати облгазам їх втрати, які вони мали у 2008 і в 2009 році виключно через те, що їм не були враховані обґрунтовані витрати. Я маю на увазі виробничо-технологічні витрати газу, тобто газ, який використовується для транспорту газу», — заявив Сергій Тітенко.

За його словами, протягом 2 років облгази не мали обґрунтованого тарифу на технологічний газ, потрібний для виробничих функцій. Через це у багатьох облгазах виникла заборгованість, яку НКРЕ взяло на себе зобов’язання погасити. Для компенсації витрат та погашення заборгованості НКРЕ буде направляти кошти на окремі розподільчі рахунки і йти одразу ж на погашення боргів, щоб жоден облгаз не зміг використати ці кошти на по цільовому.  

«Ми створюємо можливість забезпечення 100% розрахунків облгазів з ДК «Газ України» чи іншими компаніями, в яких вони купували газ», — заявив він.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме