ГолосUA
12:00 29/07/2010

НКРЕ не повинна бути підконтрольною уряду — експерт

Національна комісія регулювання електроенергетики має бути незалежним органом, а не підконтрольним Кабінету Міністрів. Про це сказав голова правління альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Було б непогано, якби НКРЕ працювала як незалежний орган. А не так, як тепер, коли вона залишається підконтрольною уряду", — підкреслив він.

Також за словами експерта, підвищення регуляторних функцій НКРЕ через новий газон "Про ринок природного газу" призведе до того, що державі прийдеться посилювати свої контрольні функції.

"А це не зовсім відповідає принципам ринкових відносин. Якщо тарифи і далі залежатимуть від волі чиновників і залишатимуться непрогнозовані, жодна інвестиційна компанія не фінансуватиме газову галузь, бо не зможе скласти план прогнозованого доходу", — додав експерт.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович підписав закон "Про засади функціонування ринку природного газу". Ним передбачено, що державне управління у сфері функціонування ринку природного газу здійснює Кабінет міністрів та центральний орган виконавчої влади з питань забезпечення реалізації державної політики в нафтогазовому комплексі у межах повноважень, визначених законодавством.

О. Черненко />  

Читайте также по теме