ГолосUA
13:32 02/04/2009

НКРЕ скасувала підвищені тарифи на електроенергію

Національна комісія регулювання електроенергетики скасувала свою постанову про підвищення ціни на електроенергію для населення за умови споживання більше ніж 400 кВт/год. на місяць. Про це сьогодні заявив Голова НКРЕ Валерій Кальченко на брифінгу у Кабінеті Міністрів України.

«Таке рішення було ухвалене на основі вивчення та аналізу численних звернень від громадян», — зазначив Валерій Кальченко. 

«Ми сподівалися, що ті, хто споживає електричної енергії більше ніж 400 кВт/год. – це достатньо заможні люди, які не рахують ту кількість електричної енергії, яку вони використали. Але на жаль, всі винятки, які ми хотіли передбачити – вони не були передбачені», — пояснив мотиви скасування постанови Голова Національної комісії. 

Раніше прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко висловила впевненість, що Національна комісія регулювання електроенергетики відмінить своє рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 квітня для родин, які споживають понад 400 кВт. год на місяць. />  

«Логіки підвищення тарифів немає. Крім того, під час розгортання світової фінансової кризи я, як прем’єр-міністр, звернулася до керівництва НКРЕ з проханням скасувати це рішення… Прем’єр-міністра на цій нараді почули, і я переконана, що вони вже скасують ці тарифи до кінця дня», — сказала керівник уряду. Крім того, Юлія Тимошенко висловила сподівання, що у майбутньому НКРЕ не підвищуватиме тарифи на електроенергію.
 

 

 

Читайте также по теме