ГолосUA
14:11 07/07/2009

НКРЄ: за ремонт, встановлення та повірку газових, електричних, теплових та водних лічильників має платити постачальник відповідних послуг

За результатами перевірки облгазів та обленерго, проведеної за дорученням Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, НКРЄ спільно з Держкопмідприємництва та Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України виявлено ряд порушень ліцензійних умов, які допускають монополісти при наданні послуг суб’єктам підприємницької діяльності.

Про це повідомили у прес-службі НКРЄ. />  

Для системного усунення цих порушень Держкомпідприємництво та Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України готують проекти рішень.

Крім цього, із результатів перевірок випливає, що споживачі газу та електроенергії не використовують норму Постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2009р. № 332 прийняту на виконання ст.28 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність». Так останній абзац п.5 цієї Постанови передбачає, що періодична повірка, встановлення, обслуговування і ремонт лічильників здійснюється за рахунок постачальників тепла, електроенергії, газу та води. Постанова набула чинності 21 квітня 2009 року і з того часу встановлення та експлуатація лічильників відбувається за кошти не споживачів, а постачальників.

«Проблеми із повіркою лічильників – їх зняття і встановлення, вартість повірки, всі ці процедури – були не лише в підприємців, а й в усіх споживачів, особливо газу та води. Сьогодні уряд цю проблему скасував», – наголосила голова ради підприємців при Кабінеті Міністрів Оксана Продан.

 

Читайте также по теме