ГолосUA
06:53 16/04/2010

НКРЗ затвердила Положення про якість телекомунікаційних послуг

Національна комісія з питань регулювання зв’язку України на черговому засіданні затвердила Положення про якість телекомунікаційних послуг. Про це ГолосUA повідомили в прес-службі уряду.

Документ розроблено з метою удосконалення нормативно-правової бази в сфері телекомунікацій в частині визначення єдиного підходу у взаємовідносинах між суб’єктами ринку телекомунікацій – регуляторним та інспекційним органами стосовно контролю за якістю телекомунікаційних послуг, а також забезпечення захисту прав споживачів.

Проект Положення визначає порядок оприлюднення інформації про рівні якості телекомунікаційних послуг, організації проведення випробувань показників якості телекомунікаційних послуг.

Відповідно до проекту Положення, оператори, провайдери телекомунікацій, що надають телекомунікаційні послуги показники якості яких визначені для оприлюднення, щороку подають до НКРЗ звіти про якість телекомунікаційних послуг.

У той же час, документ передбачає можливість проведення операторами (провайдерами) випробувань якості послуг самостійно або шляхом залучення на договірних засадах акредитованих в установленому порядку органів з оцінки відповідності якості телекомунікаційних послуг (випробувальні лабораторії).

Рішення НКРЗ в установленому законодавством порядку буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України та набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Читайте также по теме