ГолосUA
07:03 22/02/2010

Нова коаліція буде вже на цьому тижні – В. Янукович

Нову парламентську коаліцію буде створено до кінця поточного тижня.

Про це новообраний президент Віктор Янукович заявив в інтерв’ю телеканалу «1+1» напередодні.

«Активна фаза переговорів почнеться на наступному тижні, практично з понеділка. До цього були переговори, але вони не були активними. Я сказав би так, що виміряли, приглядалися, ще не був закінчений виборчий процес, а сьогодні він закінчений. Залишилось в четвер поставити крапку на інавгурації», — відзначив він.

При цьому В. Янукович наголосив, що сьогодні ПР веде переговори з усіма парламентськими фракціями. «Без виключення, — заявив він.

Також політик зазначив, що угода, яка буде підписана новою коаліцією буде деполітизованою. «Тому що нам треба, перш за все, подолати економічну та фінансову кризу, навести лад в країні і до цього прагнуть всі депутати», — заявив він.

За словами політика, діючий Прем’єр-міністр вже зрозумів, що немає «перспектив» далі працювати прем’єром і сам піде у відставку.

«Мені здається, що вона зробить цей крок самостійно, але, по великому рахунку, це вже немає ніякого значення, якою буде ця процедура. Вона відбудеться чи за її власним бажанням, чи у Верховній Раді. Але ця подія відбудеться дуже скоро», — наголосив він.

Водночас Віктор Янукович зазначив, що якщо депутатам не вистачить мудрості, то будуть дострокові вибори. «Буде нова коаліція і життя продовжиться. Але знову ж таки я вірю в те, що цей парламент згуртується і буде працювати. Він має всі підстави пропрацювати до 2010 року», — підсумував він.

А. Береза

 

Читайте также по теме