ГолосUA
19:31 19/02/2010

Нова коаліція не відбулася через несумісність підходів — Жданов

Переможець президентских виборів за версією ЦВК Віктор Янукович відлякав можливих колег по коаліції і не пообіцяв їм конкретних посад у владі.

Таку думку висловив президент аналітичного центру “Відкрита політика” Ігор Жданов в коментарі ГолосUA.

Він пояснив, що після оголошення Центрвиборчкомом офіційних результатів виборів президента, нова коаліція “під Партію регіонів” не була сфомована через занадто різкі заяви новообраного президента.

“Коаліція не відбулася в силу двох причин. Перша — це публічна заява Януковича щодо ГТС, російської мови, митного простору і це відштовхнуло частину депутатів “Нашої України”, які були готові до коаліції”, — сказав політолог.

Другою причиною на думку І.Жданова стала відсутність пропозицій з-боку ПР потенційним коаліціантам щодо конкретних посад у майбутній владі.

“Друга причина: зіштовхнулися два підходи до формування коаліції. Люди, які готові були іти до ПР, вони запитували про своє майбутнє місце у владі з точки зору “а шо мені за це буде?”, то у Партії регіонів був зовсім інший підхід. Вони говорили: “ти йди в коаліцію, а ми тебе не будемо чіпати”. І йшлося про судові переслідування”, — наголосив експерт.

“Тобто депутати, розбещені демократичними підходами Ющенка думали зовсім по іншому, аніж Партія регіонів”. — резюмував І.Жданов.

Нагадаємо, перед другим туром виборів народний депутат Партії регіонів Ганна Герман заявляла про можливість створення нової коаліції на базі Партії регіонів протягом двох днів після перемоги Віктора Януковича.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме