Нова Конституція потрібна владі для нейтралізації негативу від скасування політреформи-2004 року — політолог

Президент України ініціює новий конституційний процес для того аби нейтралізувати негатив, який мало скасування політреформи 2004 року.

Таку думку висловив директор Центру політичного аналізу «Пента» Володимир Фесенко в ефірі «5 каналу».

«Зараз конституційний процес потрібен Януковичу не для того, щоб проводити якісь нові владні комбінації, а для того, щоб продемонструвати відкритий демократичний конституційний процес за участю громадськості та експертів. Тим паче, що треба нейтралізувати негатив, який склався від повернення до конституції 1996 року і в середині країни, і за кордоном», — наголосив він.

При цьому політолог поставив під сумнів версії про те, що з новою Конституцією Президент та парламент автоматично отримають додаткові терміни повноважень.

«Президенту це не потрібно. Він вже й так все отримав – повернення до конституції 1996 року та посилення впливу на всі гілки влади. Не бачу сенсу його ще щось вигадувати», — зазначив В. Фесенко.

Нагадаємо, що днями Президент України видав Указ про створення науково-експертної групи для впровадження в Україні Конституційної асамблеї, яка займеться розробкою нової Конституції.

Читайте также по теме