ГолосUA
09:20 13/03/2010

Нова влада обіцяє до осені створити програму розвитку України на десять років

Нова влада обіцяє до осені створити програму розвитку України на десять років.

Про це заявив лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов у ефірі «Шустер live» на ТРК «Україна».

«Протягом невеликого проміжку часу, я думаю, до осені це буде зроблено, буде розроблена кваліфікована, за участі кращих експертів, програма розвитку нашої держави на десять років. Не знаючи, до якого берега плисти, ніколи не матимеш попутного вітру. Тому ми повинні визначити відправні точки для розвитку нашої держави, і за якими напрямками робити реформи», — сказав він.

За словами народного депутата, деякі напрямки для реформування сьогодні «лежать на поверхні». «Насамперед, реформа судової влади, залишити там все, як є, неможливо. Останні соціологічні опитування свідчать, що найкорумпованішою категорією є судді. У системі охорони здоров’я також, безумовно, потрібна реформа, неможливо утримувати на ті мізерні кошти, які виділяються, жоден медичний заклад», — підкреслив він.

Олександр Єфремов також зазначив необхідність реформи у місцевому самоврядуванні, бо держава фінансує регіони за залишковим принципом, за ці кошти нічого неможливо зробити. «Тому зараз поставлене завдання і введений віце-прем’єр з регіональної політики, який є серйозним спеціалістом у цій царині, йому поставлене завдання почати реформу у регіональній політиці», — сказав О. Єфремов.

І. Носальська

 

Читайте также по теме