ГолосUA
14:08 25/03/2010

Нова влада з часом отримає повний контроль над усіма силовими структурами України — політолог

Нова влада отримає повний контроль над усіма силовими структурами в центрі і на місцях. Про це сказав на прес-конференції голова правління центру “Пента” Володимир Фесенко на прес-конференції, підсумовуючи перший місяць президентства Віктора Януковича, передав кореспондент ГолосUA.

“Новий Президент швидко провів призначення керівників основних силових структур. Проте питання їхньої координації і субординації поки не визначилися. Але те, що Служба зовнішньої розвідки та Генпрокуратура будуть звітувати виключно Президенту та координуватися з адміністрацією Президента — це 100%-во. З часом, гадаю, нова влада отримає повний контроль над силовими структурами. В короткій перспективі жорсткої конкуренції між силовиками, як за часів Ющенка, не передбачається”, — сказав політолог.

За словами В. Фесенка, така ситуація може призвести до того, що у влади виникне спокуса використання Служби безпеки України у політичних цілях. Також для В. Фесенка стало певним сюрпризом призначення на посаду міністра оборони колишнього головнокомандувача ВМС Збройних сил України Михайла Єжеля.

“Він не був помічений у зв’язках з Партією регіонів і до останнього моменту не претендував на цю посаду. Подейкують, що призначенню цього міністра сприяли його російські зв’язки”, — додав експерт.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме