ГолосUA
10:06 19/09/2008

Новаторські досягнення українських учених

Українські хірурги вважають, що хвороби хребта, які раніше загрожували людині цілковитою нерухомістю, виліковні. Така заява пролунала сьогодні на прес-конференції, присвяченій впровадженню новітніх технологій лікування захворювань та пошкоджень хребта і спинного мозку. 

За словами члена-кореспондента Академії медичних наук України, завідувача кафедри нейрохірургії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика Миколи Поліщука, українські фахівці розробили унікальну технологію, завдяки якій хворі у найкоротший термін мають змогу повернутися до нормального життя. Тож зусиллями лікарів вдалося знизити смертність при гострих хребетно-спинних захворюваннях від 45% до 11%, а інвалідність — від 68% до 28%.. 

Приміром, остеохондроз новатори лікують за допомогою рухомих конструкцій, що вживлюються у хребет і дозволяють здійснювати лікування, не позбавляючи людину можливості рухатися. Для більш серйозних випадків, як от пухлини, вітчизняні медики розробили принципово новий метод оперативного лікування.  

Упровадження новітніх технологій суттєво скоротило термін лікування та реабілітації хворих, заощадило бюджетні кошти на лікування та соціальну підтримку пацієнтів. Завдяки тим розробкам, які здійснені в Україні, нейрохірургія сьогодні дозволяє вітчизняним фахівцям стояти на одному рівні з кращими фахівцями світу — додав професор Академії медичних наук Укаїни Євген Слинько. 

 

Читайте также по теме