ГолосUA
18:53 03/09/2010

Нове видання „Листів до сина” Василя Стуса — у аудіоформаті

У Літературно-меморіальному музеї-квартирі Павла Тичини в Києві відбулася презентація другого видання аудіокниги Василя Стуса „Листи до сина”. Вихід диску приурочено до сумної дати — 25-річчя з дня смерті письменника, який пішов з життя в ніч з 3 на 4 вересня 1985 року у концтаборі біля с. Кучино, Пермської області в Росії.  

Організатори події розповіли, що особливістю цього видання є те, що його створення стало можливим завдяки пожертвам слухачів радіоканалу „Культура”. За словами автора проекту народного артиста України Олександра Биструшкіна, який є виконавцем текстів „Листів…” — це унікальний випадок, коли слухачі самі запропонували зібрати гроші на перевидання творів В. Стуса. „Буквально за якийсь тиждень ми зібрали близько 5 тисяч гривень”, — розповів О.Биструшкін.

Як повідомив автор проекту, аудіоперевидання „Листів до сина” вийшло накладом 700 екземплярів. Перше видання творів В. Стуса було презентовано минулого року тисячним тиражем і майже повністю розійшлося по школах, бібліотеках та інших освітніх закладах.

„Листи до сина” — це ще одна аудіокнига із серії „Твої сини, Україно, — твій біль, твоя слава”. Перші дві були присвячені творчості Тараса Шевченка та Івана Франка.

Найближчим часом планується вихід у світ ще двох дисків із записами творчості Павла Тичини та Василя Симоненка.  

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме