ГолосUA
16:40 19/04/2010

Нові правила винесення меж земельних ділянок у натуру призведе до подорожчання їх приватизації на 1000 доларів

Нові правила Держкомзему щодо винесення меж земельних ділянок у натуру призведе до подорожчання приватизації земельних ділянок в Київській області на 1000 доларів США.

Про це запевнив президент асоціації «Земельна спілка України» Андрій Кошиль на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Держкомзем зараз на своєму сайті розмістив нову інструкцію про винесення земельних ділянок в натуру. Це проста операція, яка передбачає, що землевпорядна організація приїжджає і показує межі земельної ділянки. Тобто, це стосується всіх громадян, які займаються приватизацією своїх земельних ділянок. Ми підрахували, що в Київській області подорожчання приватизації земельної ділянки буде мінімум на 1000 доларів. В інших областях можливо дешевше», — відзначив Андрій Кошиль.

За його словами, новими правилами передбачено обмежування земельних ділянок спеціальними стовпчиками, виготовлення і встановлення яких покладено на певну організацію, яку визначає сам Держкомзем. Так, якщо раніше натуру земельні ділянки позначувались самостійно, а стовпчики виготовлялись власноруч, тепер їх в обов’язковому порядку треба буде купувати.

Також, якщо стовпчик буде зіпсовано або вкрадено, у місячний термін його потрібно буде замінити, у разі ігнорування передбачена відповідальність у вигляді штрафу.

ЗВУК

К.Коваленко

 

Читайте также по теме