ГолосUA
09:10 19/01/2009

Нові штрафи за порушення правил дорожнього руху принесуть Києву близько 150 млн. грн. на рік — Басс

Після введення в дію нових адміністративних штрафів за порушення правил дорожнього руху місто отримуватиме на рік близько 150 млн. грн.

Про це повідомили ГолосUA в прес-службі міської адміністрації.

Зокрема, вже починаючи з листопада-грудня столичний бюджет отримав майже 5 млн. грн. додаткових коштів.

«Важливо, що частина коштів від вилучених штрафів надходить у міський бюджет – на реалізацію програм розбудови транспортної інфраструктури і впровадження новітніх систем керування автотранспортом», – додав перший заступник голови КМДА.

Крім того Денис Басс зауважив, що за час введення нової системи штрафів кількість порушень на київських дорогах зменшилась на 40%, та майже на 50% зменшилась кількість загиблих від ДТП.

«Наразі у Києві вводиться механізм управління транспортними потоками – він передбачає впровадження системи відеоспостереження. В рамках впровадження цієї системи ми плануємо встановити близько 10 тис. відеокамер на столичних автошляхах. До кінця року таких камер встановимо близько тисячі. Крім того, за місяць ми плануємо побудувати пульт керування даною системою. А незабаром презентуємо перші дорожні знаки з вмонтованими відеокамерами», – поінформував Денис Басс.

Він також зазначив, що подібні системи працюють в усіх крупних мегаполісах, і основним їх завданням є автоматично відслідковувати чи дотримується водій правил дорожнього руху.

 

Читайте также по теме