ГолосUA
16:14 05/11/2008

Нові тарифи на проїзд у Києві досліджує прокуратура

Київська міська прокуратура розпочала перевірку дотримання столичною міською державною адміністрацією законодавства при введенні нових тарифів на проїзд у громадському транспорті. Про це сьогодні повідомив журналістам прокурор Києва Євген Блажівський. />  
За його словами сьогодні столична прокуратура отримала відповідні матеріали від Антимонопольного комітету України й розпочала перевірку.
 
Втім, Блажівський зазначив, що прокуратура надасть лише правову оцінку такому рішенню київської влади. Висновки щодо фінансового аспекту питання мають надати інші державні органи.Він запевнив, що прокуратурі на висновки знадобляться максимально стислі терміни.
 
Як повідомив АМКУ, попередньо відомо, що Головне управління юстиції в Києві тільки 3 листопада 2008 року зареєструвало розпорядження столичної адміністрації щодо підвищення вартості проїзду в міському транспорті. Як заявляє реєстратор, розпорядження набуває чинності після публікації в газеті «Хрещатик», що було зроблене сьогодні. Проте комітет вважає, що такі дії не повною мірою відповідають указу Президента України №493/92, де регламентується, що розпорядження КМДА набуває чинності через 10 днів після реєстрації, якщо не встановлено більш пізнього терміну. Введення розпоряджень міської влади в дію раніше не передбачено.
При цьому, як зазначають в комітеті, згідно з одержаною від КМДА інформацією, кількість перевезених пасажирів у наземному транспорті з 2002 року постійно зменшується. Проте такі дані, на думку комітету, виглядають сумнівними, враховуючи постійне збільшення кількості жителів столиці, про що постійно заявляє міська влада, і придбання впродовж останніх років великої кількості рухомого складу високої і надвисокої місткос

 

Читайте также по теме