The Telegraph
15:14 02/04/2009

Нові технології у лікуванні глухості

Піонерські кроки у напрямку лікування людської глухості зробила група британських науковців, які вирощують стовбурові клітини у лабораторії. Про це пише газета “The Telegraph” http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/5090299/Stem-cells-could-be-used-to-cure-deafness.html

За даними видання, ранні версії волосинних клітин вуха та нейронів, необхідних для слуху були вироблені із стовбурових клітин, взятих з людського внутрішнього вуха. Дослідники сподіваються, що подальша розробка клітин сприятиме можливості повного вилікування безнадійних випадків втрати слуху.

Нині команда науковців, яка діє під проводом британців, перейшла до наступної стадії — проведення експериментів на тваринах. "За прогнозами експертів, повне виліковування глухості можна очікувати не раніше, аніж за 10 років, але клітини, що досліджуються зараз, можуть бути продуктивно використані і для випробовування нових медичних технологій"- заявив виданню один із дослідників.

Головний науковець, який очолює дослідження стовбурових клітин, доктор Марсело Ріволта стверджує, що їх "потенціал є дуже захоплюючим і що тепер вони мають експериментальну базу для тестування генів та медикаментів".

 

Читайте также по теме