ГолосUA
11:34 21/11/2008

Новий голова ФПУ вважає, що у 2009 році безробіття складе більш ніж 8%

Народний депутат від Партії Регіонів, голова Федерації профспілок України Василь Хара вважає, що у 2009 році безробіття буде більш ніж 8%.

Про це повідомили Голос.UA в прес-службі Партії Регіонів.

«За моїми прогнозами цей показник складе 15% і навіть більше. Пом’якшити безробіття зможе наша практика 90-х років і наш, в хорошому сенсі, радянський менталітет: «краще поменьше отримувати, але всім бути разом», — зауважив депутат.

Також він вважає, що «вийде так, що багато підприємств не скорочуватимуть працівників, а по їх згоді зменшать їм оплату праці. Ми внесли зміни до законодавства, де є таке поняття, як «часткове безробіття». Засобами Фонду страхування від безробіття можна підтримувати підприємства, скажімо металургійні. Сталевара не звільниш, тому, що цій професії учать, як і хірургів, сім років. Людям з рідкими професіями буде запропонована робота на підприємствах. Частину коштів вони отримуватимуть на цьому підприємстві, частина — з Фонду страхування».

«Сьогодні Кабінет Міністрів зобов’язаний запропонувати заходи з підтримки національного виробника, а багато підприємств повинні переорієнтовуватися на внутрішній ринок. По суті справи, самих металургів не потрібно підтримувати. Потрібно підтримати галузі, які «харчуються» їх продукцією. Сюди входять будівельна сфера, машинобудування, довгострокове кредитування. Якщо це зробити, то безробіття буде менше. Різко скоротяться і соціальні проблеми».

 

Читайте также по теме