Мария Мамаева
12:22 17/02/2011

Новий голова УГКЦ продовжуватиме діяльність Любомира Гузара

Новий голова Української греко-католицької церкви (УГКЦ) продовжуватиме програму розвитку церкви, розпочату, зокрема, його попередником Любомиром Гузаром.

Про це повідомив секретар синоду єпископів УГКЦ Богдан Дзюраха на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Важливо, що новий глава церкви не мусить починати свою програму і свою діяльність з нуля. Він є членом синоду єпископів, який на чолі із блаженнійшим Любомиром впродовж останніх 10 років продовжував певну лінію, яку провадили наші славні попередники”, — зазначив Б. Дзюраха.

Зокрема, як зазначив секретар синоду, в сучасних українських реаліях для УГКЦ важливі такі складові, як: “лікування ран минулого”, тобто подолання негативних наслідків комуністичного режиму. А крім того — “відповідь на виклики сучасного світу”, тобто пристосувати відповіді Євангеліє до потреб сучасної людини і проповідування Біблії.

Як повідомляв ГолосUA, 10 лютого у столиці Любомир Гузар, колишній голова УГКЦ, повідомив про те, що Папа Римський Бенедикт 16-й прийняв його зречення. Відповідно до статуту церкви, протягом двох місяців має бути обраний новий голова Української греко-католицької церкви.

Читайте также по теме