ГолосUA
07:42 23/03/2010

Новий губернатор Донеччини хоче створити єдиний економічний простір з Росією

Новий губернатор Донецької області Анатолій Близнюк збирається однією з перших справ на посаді зайнятися створенням єдиного економічного простору Донеччини, Луганщини та Ростовської області Росії.

"Це не порожні слова. Це цілком реально. Причому, я усвідомлюю, що ініціатива карається. Мені скажуть підготувати план — я це зроблю. На конкретних територіях, наданих Україною та Росією, можна створити логістичні центри, митні термінали. І найбільш позитивне в цьому те, що земля не буде розділена за принципом моє-твоє! Проект буде успішно працювати на дві держави", — заявив Близнюк на зустрічі з пресою.

Він також розповів, що планує скоротити штат та змусити чиновників використовувати Інтернет на повну потужність.

"Всі ті фахівці, які вміють працювати, залишаться. Втім, і без скорочень не обійдеться", — заявив глава ОДА. Згідно з указом президента Віктора Януковича про скорочення витрат апарату на місцях, в Донецькій облдержадміністрації буде звільнено щонайменше 200 людей. За словами Близнюка, чиновники ОДА не втратять у зарплаті, але можуть позбутися місць. Таким чином губернатор планує економити. Крім того, керівництво області залишиться без усіляких надбавок і премій.

Пообіцяв Близнюк і кардинально змінити підхід до роботи. "У всіх на робочих столах стоять комп’ютери. Причому, вони призначені не тільки для гри в карти", — нагадав він. За словами Близнюка, за допомогою програми "Скайп" (відеозв’язок через інтернет) надалі буде проходити більшість нарад губернатора і 45 голів районних адміністрацій. За його підрахунками, на одній такій віртуальній нараді можна заощадити близько ста тисяч гривень.

За матеріалами: Сегодня />  

Читайте также по теме