ГолосUA
10:25 06/08/2010

Новий кодекс іще більше заганяє бізнес у тінь, — фінансовий експерт

Головний недолік Податкового кодексу в тому, що він ігнорує кращий світовий досвід країн, які за допомогою податкових регуляцій підняли за останні 40–50 років.

Таку думку висловив фiнансовий експерт Віктор Лисицький у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Найбільший недолік проекту в тому, що він ігнорує кращий світовий досвід країн, які за допомогою податкових регуляцій підняли за останні 40–50 років економіку на недосяжну для нас висоту", — наголосив він.

За його словами, йдеться про Німеччину, Японію та Індію. "Там вводили пільгове оподаткування для тих галузей економіки, які дають конкурентні переваги. А наш кодекс написаний так, ніби в Україні ні сільського господарства, ні суднобудування, ні транзитних коридорів, ні малого і середнього бізнесу", — наголосив В. Лисицький.

Експерт зазначив, що урядовцям варто подумати, як вивести економіку з тіні. "Бо зараз ми бачимо, як новий кодекс ще більше заганяє бізнес у тінь", — додав він.

Нагадаємо, що днями проект нового Податкового кодексу винесли на громадське обговорення. Експерти порівнюють його із законопроектом, прийнятим у першому читанні.

О. Черненко

 

Читайте также по теме