ГолосUA
06:14 02/11/2010

Новий термінал у Бориспільському аеропорту є найбезпечнішим в Україні

 

Новий термінал «F» аеропорту «Бориспіль» забезпечить найвищий в Україні рівень авіабезпеки пасажирів.

 

Про це в ході спілкування із журналістами з нагоди урочистого запуску першого авіарейсу (Київ – Шарм-ель-Шейх) з нового терміналу сказав генеральний директор Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Борис Шахсуваров.

За його словами, суттєвою особливістю зони авіаційної безпеки терміналу є те, що окрім традиційних процедур, які передбачають контроль ручної поклажі за допомогою рентгено-телевізійних установок, стаціонарних і ручних авіадетекторів, вперше в Україні впроваджено бодісканери, які забезпечують найвищий рівень контролю на авіабезпеку. Всі зони терміналу обладнанні сучасною системою відеоспостереження.

Перший рейс з нового київського терміналу Євро-2012 виконала компанія Міжнародних авіаліній України. Відразу після неї курс на той же Шарм-ель-Шейх взяв літак компанії UTair. За словами Бориса Шахсуварова, окрім цих авіакомпаній, з терміналу «F» літатимуть й інші лоу-кост перевізники. «Наразі ми плануємо перевести у новий термінал до 50% рейсів терміналу «В». Таким чином ми завантажимо один термінал і розвантажимо інший», — сказав пан Шахсуваров. Окрім цього, керівник «Борисполя» нагадав, що активно ведеться спорудження терміналу «D», який в перспективі стане базовим для обслуговування пасажирів аеропорту. Його пропускна спроможність буде близько 3-х тисяч пасажирів на годину. «Якщо площа терміналу «F» дорівнює 20,7 тисяч метрів квадратних, то термінал «D» матиме 110 тисяч», — резюмував гендиректор «Борисполя».

Нагадаємо, будівництво терміналу «F» аеропорту було завершене у серпні поточного року. Урочисте відкриття терміналу відбулося 21 вересня за участі Президента України Віктора Януковича. Пропускна спроможність нового терміналу – 900 пасажирів на годину. На спорудження об’єкту було витрачено близько 390 мільйонів гривень, які профінансував аеропорт із власного бюджету.

 

За матеріалами: Інформаційний центр «Україна-2012»

 

Читайте также по теме