ГолосUA
12:20 12/03/2010

Новий уряд швидко відновить співпрацю з МВФ та Світовим банком – Тігіпко

Новий уряд у найкоротші терміни намагатиметься поновити співпрацю зі Світовим банком та Міжнародним валютним фондом.

Про це віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Хочу підкреслити, що для України сьогодні дуже важливо продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом, тому що окрім позики там ще й дуже добрий сигнал для інвесторів. Це означає для всіх інвесторів, що країна рухається шляхом реформ, шляхом змін. Те, що програма МВФ була призупинена, це для інвесторів було червоним світлом. Для нас зараз дуже важливо вирішити цю ситуацію», — наголосив він.

За його словами вже сьогодні він проведе переговори цими фінансовими організаціями. «Ми відразу ж переговоримо щодо приїзду місії. Цілком можливо, що й мені доведеться з’їздити перед цим у Вашингтон. Але поки що конкретно не можу сказати», — зазначив урядовець.

При цьому він не виключив можливостей позик на двосторонній основі в Російської федерації чи будь-якої іншої держави. «Потрібна буде підтримка на двосторонньому рівні, будемо звертатися», — сказав урядовець.

С. Тігіпко також зазначив, що сьогодні Національний банк не збільшує свої резерви і вони «тануть з кожним місцем». «Змінити ситуацію, перш за все, можна за рахунок інвестицій та зовнішньої торгівлі. Сьогодні Прем’єр-міністр вже дав мені таку доручення. Ми зараз відпрацюємо цілий ряд заходів, які повинні будемо застосувати для того, щоб її стабілізувати і отримати максимально позитивне сальдо з платіжного балансу. Тому для нас сьогодні, перш за все, це Міжнародний валютний фонд та Світовий банк, звідти підуть великі інвестиції», — запевнив він.

А. Береза

 

Читайте также по теме